وکلا نیز ستاره دار شدند

 

خبر دریافتی: در حالی که اخیراً محمود احمدی نژاد برای چندمین بار از «ایران» به عنوان آزادترین کشور دنیا یاد کرده است، از کانون وکلای دادگستری خبر می رسد که پذیرفته شدگان آزمون وکالت به دلایل امنیتی از اخذ پروانه کارآموزی وکالت محروم شده اند.


پیش از این و از زمان روی کار آمدن دولت نهم در سال ٨
۴، احیای طرح گزینش های عقیدتی-سیاسی با ستاره دار کردن دانشجویان منتقد کلید خورده بود. موضوعی که اگر چه با واکنش نهادها و شخصیت های رسمی و غیررسمی روبرو شد اما تنها با انکار مسوولان دولت نهم همراه بود. این بار به نظر می رسد که این طرح در دولت نهم، با راه یابی به اتحادیه های صنفی و شغلی گسترده تر از پیش شده است.
«سیامک کریمی» دانش آموخته رشته حقوق دانشگاه بوعلی سینا همدان و عضو سابق انجمن اسلامی این دانشگاه که پیش از این در سال های ٨
۵ و ٨۷ به علت ٣ ستاره به وی اجازه ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را نیافت، در سال جاری نیز به «دلایل امنیتی» از دریافت پروانه کارآموزی وکالت محروم شده است. کریمی در آزمون سال گذشته ی کانون وکلای دادگستری استان مرکزی شرکت و پس از کسب رتبه ی ۲٣ موفق به قبولی در این آزمون می شود. او اما پس از گذشت بیش از یک سال از قبولیش، به دلیل ممانعت نهادهای امنیتی شهرستان اراک موفق به دریافت پروانه وکالت نشده است. این در حالیست که وی فاقد سوء پیشینه ی کیفری بوده و لذا دلایل محرومیت وی از پیشه ی وکالت نامشخص باقی مانده است.


اصول
۲۲ و ۲٨ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران صراحتاً بر حق انتخاب آزادانه شغل تاکید کرده است، اما رویه ی اخیر به خوبی نشان می دهد که نقض قانون اساسی در طی سال اخیر شدت بیشتری یافته است. به نظر می رسد که پس از جدی شدن بحث ادغام کانون های وکلای دادگستری در قوه قضائیه، محرومیت پذیرفته شدگان آزمون وکالت از دریافت پروانه این کار به دلایل سیاسی و عقیدتی موج دیگری برای تضعیف این نهاد مستقل جامعه مدنی است. اگر چه که انتظار می رفت این نهاد پس از بازداشت ۹ نفر از وکلای دادگستری در ایام پس از انتخابات سال گذشته، می توانست با مقاومت در برابر دستورات فراقانونی که از خارج از آن صادر می شود، به نوعی از خود اعاده حیثیت کند.